Naam : Elma van't Hof

Woonplaats : Hellevoetsluis

Geboren : 28 juli 1963 te Middelburg

lid van NABK (nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars)

 lid van Kunstkring Voorne

OPLEIDING : Autodidact

MOTIVATIE :

Als kind zat ik altijd te tekenen, vooral “poppetjes”.
Tijdens mijn lagere schoolperiode hield ik een map bij, waarin ik op iedere bladzijde een meisje tekende, iedere keer met andere kleren aan.
Ik wilde in die tijd het liefst modeontwerpster worden.
Op de middelbare school was ik gefascineerd door portretten.
Ik tekende met potlood mijn popidolen na en ik maakte toen ook mijn eerste zelfportret.
Als studieadvies kreeg ik te horen dat de kunstacademie een goede opleiding voor me zou zijn, maar niemand van mijn klasgenoten ging die studie doen, dus durfde ik het niet aan…….
Ik ging heel “veilig” naar de Pedagogische Academie en na mijn opleiding ben ik als groepsleerkracht op een basisschool gaan werken.
Dat werk doe ik nog steeds.

Tekenen deed ik niet veel meer. Daar kwam het niet zo van.
Het zat wel altijd in mij hoofd dat ik het weer wilde oppakken.
Ooit….
Schilderen leek me helemaal fantastisch ! Maar dat was in mijn ogen alleen aan echte geschoolde kunstenaars voorbehouden.

Toen we in 2006 bij ons op school het project “Vers van de pers” hadden (een project van het Kunstgebouw over druktechnieken), kregen we gastlessen van beeldend kunstenaar Willem Hesseling. Hij zag mijn bewogenheid voor de kunst en voelde duidelijk aan dat er diep in me het verlangen was om te schilderen. Hij motiveerde me niet langer uit te stellen en gewoon aan het werk te gaan.
Zo nu en dan geeft hij me aanwijzingen als ik werk laat zien en dat werkt voor mij erg stimulerend.  Hij brengt me iedere keer een stapje hoger.

Het liefst schilder ik portretten, maar eigenlijk heb ik een fascinatie voor het hele menselijke lichaam. Met de beweging of houding van een mens kun je zoveel uitdrukken !

Contact : ✉️elma.vanthof@icloud.com   📞0618070647